Hlavní obsah

Nacpěte to do minuty. Filmová soutěž pro každého

Novinky, Stanislav Dvořák

Třetím rokem pokračuje v ČR soutěž pro filmové amatéry, která spočívá v tvorbě minutových kraťasů na motivy slavných filmových děl. Vítěz bude odměněn na filmovém festivalu v Karlových Varech a pojede i do Londýna.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Nadšený vítěz z roku 2012 Petr Černý

Článek

Projekt zvaný Jameson Done in 60 Seconds je určen pro kohokoliv, kdo si chce natočit minutový film a změřit síly s ostatními. České finále proběhne během 48. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a vítěz může jet na mezinárodní finále do Londýna.

Vítězem českého klání se minulý rok stal minutový snímek Vřískot v režii Petra Černého, předloni porotu uchvátil Forrest Gump Petra Brunnera. Letošní vítěz získá kromě účasti na londýnském finále také kameru Go Pro s příslušenstvím. Se svými snímky se všichni mohou hlásit na stránkách jamesonempirediss.com do 16. června.

Petr Černý k tomu uvedl: „Londýn byla bezvadná zkušenost, kterou bych všem, hlavně nadšeným filmovým maniakům jako jsem já, jen doporučil. Je to zážitek, dodá vám to energii a získáte kontakty na filmaře z dalších zemí. Všichni, co o tom přemýšlí, by měli zkusit štěstí!”

Reklama

Výběr článků

Načítám