Hlavní obsah

Na vlně nostalgie. Willis se Smrtonosnou pastí vede v tržbách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Bruce Willis v roli neohroženého newyorského policisty ve filmech Smrtonosná past stále přitahuje filmové diváky. Již pátý film ze série, Smrtonosná past: Opět v akci, byl během svého prvního víkendu v severoamerických kinech nejnavštěvovanějším filmem, za který diváci zaplatili na vstupném 25 miliónů dolarů (476 miliónů korun), přestože ohlasy na film jsou špatné.

Foto: CinemArt

Bruce Willis s filmovým synem (Jai Courtney)

Článek

Film, který šel do kin již ve čtvrtek, by měl do konce amerického prodlouženého víkendu v pondělí večer utržit celkem 40 miliónů dolarů. Willis se v něm vrací jako policista John McClane, který se vyznačuje odvahou i cynickými vtípky a tentokrát se vydává do Ruska.

Snímek měl mizerné kritiky, které ale diváky neodradily. Willis se tak odlišil od dalších hrdinů akčních filmů 80. let, Sylvestera Stallonea a Arnolda Schwarzeneggera, jejichž poslední filmy u publika propadly.

Druhým nejnavštěvovanějším filmem víkendu byla jednička z minulého týdne, komedie Identity Thief (Zlodějka totožnosti) s Jasonem Batemanem a Melissou McCarthyovou s tržbami 23,4 miliónu dolarů. Třetí příčku obsadil při premiérovém víkendu romantický film Safe Haven (Bezpečné útočiště, 21,4 miliónu dolarů).

Náklady asi 92 miliónů

Animovaný Escape from Planet Earth na čtvrtém místě utržil 16,1 miliónu dolarů, hororová romance Warm Bodies, která je v kinech již třetí týden, skončila pátá (devět miliónů dolarů) a další debut tohoto týdne, romantická fantasy Nádherné bytosti, až šestá (7,5 miliónu dolarů).

Smrtonosná past: Opět v akci stála asi 92 miliónů dolarů. Je pátým filmem v sérii, první snímek šel do kin právě před čtvrtstoletím. Při úvodním víkendu utržil dvakrát tolik, než první Smrtonosná past, ale podstatně méně, než předcházející tři snímky. Předcházející pokračování, Smrtonosná past 4.0, šlo do kin před šesti lety. Smrtonosné pasti utržily celkem 1,1 miliardy dolarů (20,9 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám