Hlavní obsah

Na Strahově vystoupí punkový Vice Squad se zpěvačkou Betty Bondage

Novinky,
Praha

Anglická punková skupina Vice Squad je hlavní hvězdou čtvrtečního minifestivalu Mad Punx Night III, na kterém dále vystoupí tvrdí Dogsflesh a Spots využívající kláves.

Foto: Archiv, Právo

Betty Bondage se skupinou Vice Squad

Článek

Bristolští Vice Squad, kteří vznikli v roce 1979, ukazují, že ani street punk, k němuž byli řazeni, nebyl čistě mužskou záležitostí, i když skupina hrála melodičtější skladby než Sham 69, před nimiž také vystupovali.

Debutový singl Last Rockers jim vyšel v roce 1981 a na základě jeho úspěchu jim EMI v témže roce vydala debutové album No Cause for Concern. Po vydání druhého alba Stand Strog, Stand Proud se ale zpěvačka vydala na sólovou dráhu, zpívala s Ligotage a pak založila Bombshells. Právě s jejich členy obnovila v roce 1997 Vice Squad, původně jen pro festival Holidays In the Sun, aby získali peníze na opravu dodávky, jenže úspěch byl takový, že se skupina vrátila natrvalo a natočila i nové desky. Poslední byla v roce 2011 Punk Rock Radio.

Dogsflesh hrají přímočarý tvrdý punk stylu UK 82, s jakým v té době přišli Discharge a Exploited. Poté, co se v roce 2005 opět dali dohromady v původním složení, pravidelně koncertovali, ale po odchodu zpěváka Johna McQuada došlo k mnoha změnám v obsazení. K mikrofonu postavil motor souboru, kytaristu Roba Moora. Z původního obsazení zůstal ještě Tim Whithfield.

Úvod obstarají tuzemští Spots.

Reklama

Výběr článků

Načítám