Hlavní obsah

Na nejdražších Colours v historii budou Alanis Morissette, Björk i McFerrin

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava (12. až 15. července) představili ve středu další zahraniční hvězdy a zcela nový industriální areál s navýšenou kapacitou. Kromě islandské zpěvačky Björk vystoupí například i Alanis Morissette.

Článek

Letošní Colours mají být největší, co se týče prostoru, rozpočtu i kapel. "Björk je nejdražším interpretem v historii Colours," potvrdila na tiskové konferenci Zlata Holušová. Její vystoupení spolklo asi 20% rozpočtu čtyřdenního festivalu.

Nově potvrzenou hvězdou je kanadská zpěvačka Alanis Morissette. Ta se proslavila v polovině devadesátých let deskou Jagged Little Pill a hlavně hitem Ironic. O Colours měla mimořádný zájem, dobrá pověst ostravského festivalu se prý ve světě šíří a letos pořadatelé poprvé nemuseli známá jména přemlouvat, naopak některé zájemce i odmítali z kapacitních důvodů.

Colours pokračují ve své nemainstreamové dramaturgii, program je kombinací indie rocku, world music, jazzu a špetky elektroniky. Fanoušci se mohou těšit na Bobbyho McFerrina, Animal collective, ZAZ, The Flaming Lips či Kronos Quartet. Z tradiční afro scény přijedou Tamikrest, Amadou a Mariam, Staff Benda Bilili, Bassekou Kouyate a Ngoni Ba, Sauti Sol a Hugh Masekela.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Staff Benda Bilili

Z českých zástupců jsou tu např. Bratři Ebenové, Bonus, Čokovoko, Dan Bárta, Midi Lidi, Laura a její tygři, Michal Prokop, Mňága a Žďorp, Petr Váša, Please The Trees a další.

"A tím nekončíme, čeká nás ještě 18 zahraničních kapel, velká jména," slíbila Holušová. K jejich zveřejnění dojde zřejmě během jara.

Nový industriální areál

Festival poprvé proběhne v bývalých dolech a železárnách ve Vítkovicích, kde bude mnohem více místa. "Prostor se zdvojnásobil a dostupnost všech scén je nesrovnatelně lepší. Kapacita je s velkou rezervou 35 000 lidí," uvedli pořadatelé.

Scén by mělo být deset, vzniklo nové stanové městečko s větším parkovištěm a větším počtem toalet, sprch a míst s občerstvením. V blízkosti areálu je vlakové nádraží a tramvaj.

Čtyřdenní vstupenky jsou teď v předprodejích za 1690 korun, od dubna se cena zvýší. Děti do 140 cm mají vstup úplně zdarma a senioři nad 65 let mohou přijít zdarma na neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám