Hlavní obsah

Na jazzový festival přijede Van Morrison

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První ročník Philips International Jazz Festivalu se odbude 18. září v pražské Sazka Areně od 15 hodin. Poprvé se na něm v Čechách představí originální jazzman Van Morrison a spolu s ním řada dalších skvělých hudebníků z celého světa.

Foto: archív obce Záměl

Letecký pohled na záměl

Článek

Nebudou mezi nimi chybět jeden z nejzajímavějších zjevů maďarské scény, pianista Béla Szakci Lakatos, legenda světového jazzu Acker Bilk, který se do Prahy vrátí po neuvěřitelných čtyřiceti letech, neboť u nás naposledy vystoupil na počátku své kariéry v roce 1964, či Richard Müller a Dan Bárta, jejichž jazzové kořeny jsou již přetaveny do všeobecně mnohem stravitelnější roviny, o čemž svědčí mimořádný tuzemský komerční úspěch.

V soutěžní přehlídce mladých skupin se na druhé scéně představí Madfinger, Syndicate a Libor Šmoldas Trio. Jejich vystoupení bude posuzovat odborná porota složená z osobností zdejší jazzové scény. Soutěžní pódium bude umístěno v Sazka Areně v prostorách klubu Lokomotivka a program na něm začne už v 15.30 hodin.

Pořadatelé festivalu slibují, že díky akustickým možnostem Sazka Areny půjde o zvukově dokonalou akci. Systém Nexo Geo T, kterým bude hala osazena, zaručuje rovnoměrný akustický tlak, díky němuž je možné zaručit, že zvuk bude stejně hlasitý a srozumitelný na všech místech haly. Celkový výkon aparatury je 200 tisíc wattů.

Pro navození intimní atmosféry bude zvoleno vhodné nasvícení scény, kdy bude základní konstrukce viset ve více než dvanáctimetrové výšce. Aby si diváci mohli vychutnat koncert se všemi detaily i v zadních tribunách, budou po stranách jeviště umístěny velké projekční stěny.

Vstupenky na festival se prodávají k sezení v pěti cenových kategoriích za 3900, 1590, 990, 690 a 390 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám