Hlavní obsah

Na festivalu Colores Flamencos v Olomouci vystoupí Piňana

Olomouc se chystá na festival španělské kultury Colores Flamencos. Na přelomu prázdnin dorazí do města přední světoví tanečníci flamenca, lidé budou moci ochutnávat španělská jídla a zhlédnout španělské filmy. Ozdobou letošního ročníku bude špičkový flamencový kytarista Carlos Piňana, který vystoupí na olomouckém výstavišti spolu se symfonickým orchestrem Moravské filharmonie. Přehlídka se uskuteční od 30. července do 2. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Do Olomouce zavítá flamencový kytarista Carlos Piňana.

Článek

Mezinárodní festival flamenca a španělské kultury Colores Flamencos patří mezi nejvýznamnější festivaly tohoto žánru ve střední a východní Evropě.

"Za šest let konání festival navštívilo více než 20 000 návštěvníků. Milníkem byl velmi úspěšný koncert světové hudební hvězdy, fenomenálního kytaristy Paco de Lucíi v roce 2013, po němž se zájem o festival ještě zvýšil. Také letos se předpokládá zájem návštěvníků nejen z celé České republiky, ale také z okolních zemí, jako je Slovensko a Polsko," informovala Hana Písková z festivalového týmu.

Přehlídku zahájí na nádvoří radnice koncert projektu s mezinárodním obsazením Al-Andalus, který propojuje vášnivé flamenco s vlivy latinskoamerické a sefardské hudby. Na jednom pódiu se setká madridská tanečnice Virginia Delgadová, uruguayský basista Andrés Ibarburu, izraelský perkusista Azar Abou a hudebník Petr Vít s dcerou Veronicou. O den později se v prostředí Arcidiecézního muzea představí poprvé českému publiku virtuózní klavíristka a skladatelka Ariadna Castellanosová reprezentující ve světě nejmladší španělskou flamencovou generaci.

Galavečer flamenca je naplánován na 1. srpna v pavilónu A na Výstavišti Flora. "Diváci se mohou těšit na nezapomenutelný zážitek v podobě spojení dvou hudebních elementů; zemitého a vášnivého zvuku flamencové kytary jednoho z předních flamencových kytaristů nastupující generace Carlose Piňana s barvitým symfonickým orchestrem Moravské filharmonie Olomouc," uvedla Písková.

Reklama

Výběr článků

Načítám