Hlavní obsah

Na festivalu Benátská! 2017 vystoupí skupina Status Quo

Právo, kul

Britská rocková skupina Status Quo bude jednou z hlavních hvězd hudebního festivalu Benátská!. Ten se odehraje od 27. do 30. července opět ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Předvánoční předprodej vstupenek nabízí limitovanou edici lístků za výhodnější ceny.

Foto: ČTK

Status Quo jsou stále v plné síle.

Článek

„Legendární kapely jako Status Quo už hrály po celém světě, a proto si místa pro koncerty vybírají. Starší rockery často zajímá, jestli je prostředí koncertu vizuálně atraktivní a jaké má zázemí a okolí. Jsme rádi, že je zaujal právě náš festival, jeho poloha i okolní kopce. Navíc přesně takový typ rockových matadorů naši fanoušci vyžadují,“ říká spolumajitel Benátské! Petr Pečený, který má se zpěvákem Francisem Rossim i osobní historku.

Počátky skupiny Status se datují do roku 1962. Kapela vydala na tři desítky alb a přes sedmdesát singlů, z nichž se dvaadvacet umístilo v Top 10 britského žebříčku. V České republice se Status Quo poprvé představili v roce 1995 na brněnském velodromu.

Již dříve pořadatelé oznámili, že se v programu příštího ročníku představí Pavol Habera a Team, Škwor, Sebastian, Aleš Brichta, Voxel, Nebe, Harlej, Doga a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám