Hlavní obsah

Na FAMUfest Noir přijede Wes Anderson

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová scéna Národního divadla v Praze bude 15. až 17. listopadu patřit filmům studentů pražské filmové akademie FAMU. Festival FAMUfest Noir představí více než sto snímků. Každý student mohl přihlásit dva filmy, jeden do soutěžní a druhý do nesoutěžní sekce.

Foto: ČTK

Americký režisér Wes Anderson

Článek

Čestným hostem festivalu bude americký režisér Wes Anderson, který povede v den zahájení mimořádnou přednášku pro návštěvníky festivalu. Režisér filmů Život pod vodou, Darjeeling s ručeným omezením nebo Až vyjde měsíc se poté zúčastní slavnostního zahájení akce.

Festival bude zahájen projekcí filmu Občan K. umělecké skupiny Ztohoven. „Film se nám líbí svým tématem, Občan K., stejně jako FAMUfest Noir, hledá základní principy identity člověka v dnešní společnosti,“ vysvětluje ředitel festivalu Štefan Cima.

Tradicí FAMUfestu jsou večerní koncerty. Mezinárodní hudební program letos obohatí například švýcarská zpěvačka Kate Wax, norský hudebník Boska, český showman Bruno Ferrari a mnoho dalších.

Poprvé bude součástí doprovodného programu takzvaný FAMU Friendship – projekce zahraničních filmů a setkání se studenty evropských filmových škol. Diváci se tak mohou těšit na krátké snímky z Kanady, Rakouska, Dánska či z Německa. Novinkami jsou workshop pro neslyšící s promítáním či prezentace rozpracovaných projektů FAMUfest Noir Pitching session.

Reklama

Výběr článků

Načítám