Hlavní obsah

Na Eurovizi pojede Benny Cristo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Benny Cristo bude s písničkou Kemama reprezentovat Českou republiku v letošním semifinále a případně finále písničkové soutěže Eurovision Song Contest. Rozhodlo o tom hlasování fanoušků a zahraniční poroty, které probíhalo od 20. ledna, kdy byly skladby sedmi finalistů národního kola soutěže zveřejněny, do 2. února.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ben Cristovao alias Benny Cristo

Článek

„Jsem od začátku soutěže v emočním kolotoči,“ řekl po vyhlášení výsledků Benny Cristo. „Snažím se deset let ukázat lidem v Čechách, že umím dělat muziku. Věřím, že na Eurovizi neudělám ostudu.“

Semifinále a finále letošní Eurovize se uskuteční od 12. do 16. května v nizozemském Rotterdamu. Náš zástupce bude soutěžit ve druhém semifinále, jež se odehraje 14. května.

Účastníky letošního národního finále Eurovision Song CZ 2020 byli ještě Barbora Mochowa, Elis Mraz a Čis T, Karelll, Olga Lounová, Pam Rabbit a kapela We All Poop. Hlasování probíhalo skrz oficiální aplikaci Eurovision Song Contest, která byla dostupná zdarma a zaručila, že každý online účet mohl hlasovat pouze jednou.

Kulturní skandály 2019. Nekonečná obtěžování i falešná Madonna na Eurovizi

Kultura

Po loňské zkušenosti se započítáním hlasů zahraničních fanoušků se Česká televize jako garant soutěže u nás rozhodla i letos pokračovat v nastoleném trendu a sečtené hlasy zohlednit jako jednoho dodatečného mezinárodního porotce. Finalisté tak dostali zajímavou zpětnou vazbu.

Poprvé se Česká republika zúčastnila semifinále Eurovize v roce 2007. Tehdy ji reprezentovala skupina Kabát. Předloni uspěl Mikolas Josef, když v Lisabonu skončil ve finále na šestém místě. Loni v Tel Avivu se kapela Lake Malawi umístila ve finále na jedenácté pozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám