Hlavní obsah

Na Colours of Ostrava přijedou Gipsy Kings a Marianne Faithfull

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kromě již avizovaného krále balkánské dechovky Gorana Bregoviče budou hlavními hvězdami šestého ročníku festivalu Colours of Ostrava také francouzská skupina Gipsy Kings a legendární rocková zpěvačka Marianne Faithfull. Ve středu o tom informovali pořadatelé renomované akce, která je z hlediska počtu vystupujících hudebníků, největším festivalem v ČR.

Článek

Mezi více než stovkou skupin, z nichž asi třetina přijede ze zahraničí, dále vyniká například Bajafondo Tango Club, který je jedním z projektů oskarového skladatele Gustavo Santaolally. Takzvanou world music, na které je festival z velké části zaměřen, budou zastupovat například královna tibetské duchovní hudby Yungchen Lhamo, jeden z nejrespektovanějších afrických hudebníků Ba Cissoko z Guineje, dále britská skupina Salsa Celtica a Idan Raichel Projekt.

Program doplní také jeden z nejlepších jazzových baskytaristů Richard Bona či skupiny Coldcut, CocoRosie a Mando Diao. Z českých hostů se mohou návštěvníci těšit na skupiny Tata Bojs, Divokej Bill, Kryštof, Precedens, Psí vojáci, ale také na Dana Bártu, Vladimíra Mišíka, Marii Rottrovou a další hvězdy tuzemského rocku, popu a všech alternativních žánrů. Podrobné informace o programu jsou k dispozici na www.colours.cz.

Šestý ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční ve dnech 12. - 15. července v zeleném centru Ostravy. Akce je držitelem cen Anděl za Událost roku 2004 a 2006, minulý ročník navštívilo přes 16 tisíc návštěvníků a osm set dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám