Hlavní obsah

Muzikál s písněmi Hany Zagorové se chystá už dva roky

Čtyřiadvacet písní z repertoáru Hany Zagorové zazní v muzikálu Biograf Láska, který uvede na podzim pražské Divadlo Kalich.

Foto: Richard Kocourek

Zleva autorka Uljana Donátová, režisér Jan Kříž a jedna z představitelek hlavních rolí Marie Křížová na tiskové konferenci muzikálu Biograf Láska.

Článek

Autorkou scénáře je spisovatelka a publicistka Uljana Donátová, inscenace vznikne v režii a scénografii Jana Kříže. Premiéra je plánována na 16. září a vstupenky jsou již v prodeji.

„Hanka Zagorová nám dává velkou tvůrčí svobodu, sama dobře ví, jak moc je pro každého umělce důležitá. Scénář samozřejmě zná, diskutovali jsme s ní o něm a dál už nás nechává pracovat. Moc si vážím toho, že celý projekt zaštiťuje a že s námi u něj stále je,“ říká o spolupráci na dva roky připravovaném muzikálu režisér Kříž.

„Myslím si, že mým vkladem jsou písničky, které jsem dala k dispozici, a nerada bych se pouštěla do práce, kterou neumím nebo jí nerozumím,“ doplňuje ho Hana Zagorová. Nabídka ji přesvědčila „libretem, vizí celého týmu a pracovním nasazením“.

Divadlo Kalich bylo v roce 2007 dějištěm jejího návratu k herectví, které na začátku své kariéry studovala, když přijala roli v muzikálu Jack Rozparovač. Následovala dlouholetá spolupráce, která se završí právě muzikálem Biograf Láska. O hlavním tématu napovídá už sám název.

„Chtěla jsem laskavý příběh s písničkami Hany Zagorové, který může prožít úplně každý. Proto tři hlavní ženské postavy, okolo nichž se děj muzikálu točí, dokážou i vážné situace přijímat s humorem a nadhledem, dokážou se navzájem tak trochu špičkovat, dělat si ze sebe legraci, ale v důležitých okamžicích se podržet. Ale muži v tomto příběhu mají také důležitou, ba přímo zásadní roli,“ přibližuje scénář jeho autorka Donátová.

V hereckém obsazení, které vzešlo z několika konkurzů, se v muzikálu Biograf Láska objeví Marie Křížová, Elis Ochmanová, Michaela Tomešová, Kateřina Bohatová, Roman Tomeš, Bořek Slezáček, Zbyněk Fric a další.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám