Hlavní obsah

Muzikál s hudbou Michaela Jacksona bude v roce 2020

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo jen otázkou času, kdy někdo o mrtvém králi popu udělá muzikál. Na premiéru na newyorskou Broadway ale není třeba spěchat, hotovo bude až v roce 2020.

Foto: Phil Klein, Reuters

Michael Jackson na snímku z roku 2005.

Článek

Autorka Lynn Nottageová muzikál teprve píše. Získala už dvě Pulitzerovy ceny v kategorii drama, a to za díla Ruined v roce 2009 a Sweat v roce 2017. Choreografii a režii má mít na starosti Christopher Wheeldon, který na Broadway uvedl mimo jiné Američana v Paříži. Spekulace o obsazení jsou zatím předčasné.

Majitelé práv na hudbu Michaela Jacksona si vybírají pečlivě, komu propůjčí jméno Jackson, ale na druhou stranu se snaží vydělávat. Show inspirovanou králem popu představili třeba Cirque du Soleil. Přišel i dokumentární film a vydána byla posmrtná alba Michalea Jacksona Michael a Xscape, která nebyla přijata úplně nadšeně.

Například album Xscape vzniklo tak, že producent L. A. Reid prozkoumal Jacksonův archív a vybral si podle jeho názoru nejlepších osm kousků, které nebyly oficiálně vydány. Předal je Timbalandovi, protože se domníval, že je třeba do nich dostat „čerstvý současný zvuk“. Své si řekli i další producenti Rodney Jerkins, Stargate, Jerome „Jroc“ Harmon a John McClain. Není ale zřejmé, proč je museli předělávat. Originální verze byly v podstatě lepší, v nových se často setkáme jen s přebasovanými údery programovaných bicích.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám