Hlavní obsah

Muzikál Mamma Mia! se vrátí do O2 Arény v roce 2011

Novinky, Stanislav Dvořák

Muzikál Mamma Mia!, založený na hudbě kdysi nejslavnější popové skupiny ABBA, se vrací do Prahy. Ve dnech 22. až 25. září 2011 se odehraje v pražské O2 Aréně celkem šest představení.

Článek

Děj muzikálu se podobá stejnojmennému americkému filmu. Na malém ostrově v Řecku se chystá svatba a nevěsta pozve všechny muže, kteří by mohli být jejími otci. Nenáročná komedie je založena hlavně na živém provedení 22 hitů jako Dancing Queen, Chiquititia, The Winner takes It All, Super Trouper atd.

Podle údajů pořadatele vystupuje dnes po celém světě celkem 10 různých produkcí muzikálu (mimo jiné v USA, Rusku, Japonsku, Německu, Holandsku nebo Velké Británii, kde měl muzikál premiéru v dubnu 1999).

Muzikál Mamma Mia! byl přeložen do osmi jazyků - japonštiny, korejštiny, vlámštiny, holandštiny, němčiny, španělštiny, švédštiny a ruštiny - a hrál se v 270 městech. Autorkou projektu je Catherine Johnsonová a veškerá hudba pochází od skupiny ABBA.

Od své premiéry v roce 1999 muzikál Mamma Mia! vydělal téměř 2 miliardy dolarů po celém světě a zhlédlo jej více než 45 miliónů diváků.

Vstupenky za 1100 - 1500 korun se budou od prosince prodávat na prodejních místech Sazky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám