Hlavní obsah

Moša představí v Brně dva muzikály

Právo, Jiří P. Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/HANNOVER

Režisér Stanislav Moša plánuje v Brněnském městském divadle uvést dva muzikály, které nastudoval v zahraničí. Letos v listopadu to bude Jesus Christ Superstar a v příštím roce pak muzikálový debut Andrewa Lloyd Webbera a Tima Rice Josef a jeho kouzelný barevný plášť.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Původní zazděný stav barokního krbu.

Článek

"S Josefem náš mezinárodní soubor sjezdil a ještě v únoru a pak v červenci sjezdí pěkný kus západní Evropy. Dvaapadesát štací, a to se někde hrají dvě, dokonce i tři představení," uvedl jeho režisér dodal: "Podobně jako Jesus Christ Superstar, který měl premiéru v prosinci 2003 v Amsterodamu a hrálo v něm dvanáct hvězd z Broadwaye, chystáme představit oba muzikály i našemu publiku. Ježíše už letos v listopadu, Josefa v roce 2006."

Švýcarské a německé sólisty alternují Češi: Jiří Horký, Lukáš Vlček, Jakub Przebinda, Soňa Kubišová, Dominika Kleisová, Aneta Majerová a další. Inscenaci připravili s Mošou dramaturgyně Monika Bártová, scénograf Ondřej Zicha, kostymérka Andrea Kučerová, kapelník Karel Cón a vynikající chorvatský choreograf Igor Barberić, který s Mošou realizoval v Brně už jeho Hair/Vlasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám