Hlavní obsah

Morcheeba na Rock for People přiveze nové album a původní zpěvačku

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejznámějších trip-hopových hudebních formací, britská skupina Morcheeba, vydává v pondělí 7. června nové album Blood Like Lemonade.

Článek

V pořadí sedmé studiové album je především ve znamení velkého návratu zpěvačky Skye Edwards. Ta opustila Morcheebu před sedmi lety a vydala se na sólovou dráhu. Počátkem roku Skye ale ohlásila návrat do Morcheeby a hned se s nimi pustila do nahrávání nového alba.

Blood Like Lemonade

Nové album Blood Like Lemonade jako by znovu obnovilo to nenapodobitelné kouzlo Morcheeby a navázalo tak na nejúspěšnější alba skupiny Fragments of Freedom nebo Big Calm. Tou nejzásadnější esencí je samozřejmě sametový hlas zpěvačky Skye.

Morcheeba

Jejich starší desky Big Calm, Charango nebo Fragments of Freedom s hitem Rome Wasn't Built in a Day jsou důkazem, že lze posluchačům předkládat chytlavé písně bez krátkodeché líbivosti.

Pomalejší skladby těží z trip hopu, stejně jako z r´n´b a mají v sobě citelný emocionální náboj. Bratři Godfreyovi se nebojí experimentovat a vstupovat do nových vod.

Morcheeba své nové album živě představí zanedlouho i v Čechách. 6. července vystoupí na festivalu Rock for People.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám