Hlavní obsah

Moravskou Třebovou ovládl punk

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská Třebová

Vystoupením anglické skupiny Anti-Nowhere League vyvrcholil v noci na pátek první den punkového festivalu Pod parou, který v Moravské Třebové skončí tuto sobotu. V areálu se už ve čtvrtek sešlo přes 2500 lidí, uvedli pořadatelé. Zájem o festival potvrzuje i pohled do ulic města v pátek dopoledne. Zaplnili je punkeři.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Anti Nowhere League v Moravské Třebové

Článek

Anti-Nowhere League se dali dohromady už na konci sedmdesátých let. Od ostatních kapel té doby se však dost lišili, řekl Novinkám zpěvák Animal: „Byli jsme motorkáři. A dali jsme se dohromady, ve chvíli, kdy první punkové kapely jako Sex Pistols zmizely ze scény, a nastupovala nová vlna.“

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Anti Nowhere League nabídli výborně zahraný punk i podívanou.

Sami se ani necítili plně být součástí punkového hnutí a dívali se na ně z odstupu. Plyne to i z názvu. „Tehdy byl každý na punkové scéně proti něčemu, všude bylo samé anti, tak jsme ser rozhodli, že si budeme říkat Anti Nowhere League . Ale hudbu Sex Pistols a The Clash máme rádi a inspiruje nás.“

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Animal z Anti Nowhere League na festivalu Pod Parou

Že mají k punku Anti-Nowhere League blízko, ukázal koncert, skupina sekala jednu sevřenou píseň za druhou, všechny měly výrazný rytmus i silnou melodii. Na kapele bylo vidět, že je sehraná. A to nastupovala v obtížné situaci. Před nimi hrál domácí Werglův Pjos, který festival pořádá. Připomenul i písně z dob svých počátků.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Werglův Pjos

Vrcholem pátečního večera bude vystoupení anglických Toy Dolls. [celá zpráva]

V sobotu se pak čeká na Adicts a Vice Squad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám