Hlavní obsah

Mňága odehraje koncert na střeše v přímém přenosu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mňága a Žďorp už potěšila více než čtvrt miliónu diváků koncerty ze své zkušebny, ale tentokrát chce zahrát venku na střeše.

Foto: Zdeněk Hejduk

V čele Mňágy a Žďorpu stojí zpěvák Petr Fiala.

Článek

„Byli jsme poslední kapela, která ještě na střeše nehrála,“ uvedl frontman Petr Fiala. Proto se klasici české melancholie rozhodli v sobotu 18. dubna vystoupit na střeše ve Valašském Meziříčí a streamovat koncert přes projekt Kultura žije. Ze které konkrétní budovy se bude hrát, se fanoušci dozvědí postupným odhalováním indicií na sociálních sítích.

Koncerty na střeše kdysi zpopularizovali The Beatles a od té doby se na této vlně svezl už kdekdo.

„Všichni pracujeme zadarmo. Akorát doufáme, že nebude pršet, všichni se modlíme, aby bylo tak krásně jako minulou sobotu,“ dodal Fiala.

Přípravy se zároveň budou dokumentovat a na kapelním Facebooku nebo Instagramu se fanoušci postupně dozví některé detaily. „Bubeník se bude učit písničku, natočí se u toho. Když budeme v ateliéru s osvětlovači simulovat západ slunce, abychom se na něj mohli připravit, i to fanoušci uvidí,“ dodal další z organizátorů projetku Jakub Koutný.

Nápad se zrodil po jednom ze streamů ze zkušebny, když se ještě chvíli kecalo. „Ráno jsem se probudil a měl jsem od Petra sedm zmeškaných hovorů. Protože už měl celý koncert v podstatě rozjetý,“ líčí Koutný. „Kluci se pro to vážně nadchli a my jsme nadchli dalších dvacet lidí, kteří se budou podílet na přípravě obrazu, zvuku, produkce a podobně.“

Reklama

Výběr článků

Načítám