Hlavní obsah

Miro Žbirka zahraje zdravotníkům a vydá DVD z O2 areny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenský hitmaker Miro Žbirka chystá koncert pro zdravotníky pod okny nemocnice a vydá velký koncert z 02 areny na DVD.

Foto: Česká televize

Miro Žbirka

Článek

Žbirka zazpívá 14. května v areálu pražské vinohradské nemocnice jako poděkování sestrám, lékařům a zdravotnickému personálu.

„Je to i mé osobní poděkování, ve vinohradské nemocnici mi několikrát pomohli, když mi šlo o život. Vím, jak to teď mají těžké, a proto bych je rád alespoň tímto způsobem potěšil,“ uvedl Žbirka.

Záznam koncertu v O2 areně 40 let na scéně vychází 11. května na DVD. Tehdy hrál s muzikanty, kteří jeli turné s Paulem McCartneym nebo s britskou zpěvačkou Eddi Reader.

Polívka, Schwarzenegger a Babiš v parodii na Terminátora

Film

O zpěvákovi a autorovi nadčasových hitů jako Biely kvet, Atlantida či 22 dní současně vzniká dokumentární film Meky, který by měl vstoupit do kin v létě.

Žbirka bude pokračovat i s talk show Doupě na ČT art. Natáčení druhé řady populárního cyklu se přesunulo kvůli koronaviru na letní měsíce. Prozatím se z klubu Doupě 10. května uskuteční mimořádný přímý přenos akustického koncertu – a to nejen na ČT art, ale i online na ivysílání a Facebooku ČT.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám