Hlavní obsah

Mike Patton skládá hudbu k filmu The Vatican Tapes

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák Mike Patton, který proslul především jako frontman skupiny Faith No More, píše hudbu k hororu The Vatican Tapes. Bude odpovědný i za soundtrack k němu.

Foto: ČTK

Mike Patton je výrazná osobnost světové rockové scény.

Článek

Film bude vyprávět o sérii podivných událostí, ke kterým dojde poté, když se ve Vatikánu objeví tajemná nahrávka. Je na ní záznam exorcistické operace, která ale selhala. Režisérem snímku je Mark Neveldine (natočil například filmy Ghost Rider 2, Gamer či dvě pokračování Zastav a nepřežiješ), scénář napsal Christopher Borrelli a autorem námětu je Chris Morgan.

Ve filmu, jehož natáčení se dokončuje, budou hrát Mi­cha­el Peña, Dji­mon Ho­un­sou, Do­ugray Scott, Cas Anvar, Ka­th­le­en Ro­bert­sonová, Peter An­ders­son, John Pa­trick Ame­do­ri, Alex Spar­row či Oli­via Du­dleyová. Premiéra je naplánovaná na letošní rok.

Pro Pattona to u filmu rozhodně nebude žádná skladatelská premiéra. Napsal již hudbu k několika snímkům, mimo jiné A Perfect Place (2008), Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí (2009) nebo Osamělost prvočísel (2010). Kromě Faith No More stál nebo stojí i v čele skupin Mr. Bungle, Fantomas či Tomahawk.

Reklama

Výběr článků

Načítám