Hlavní obsah

Michal Pavlíček přetvořil Obraz Doriana Graye v muzikál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské divadlo TaFantastika uvede v sobotu muzikál Obraz Doriana Graye, založený na motivech známého románu Oscara Wilda. Hudbu k němu složil proslulý Michal Pavlíček.

Článek

Uznávaný skladatel a kytarista Pražského výběru Michal Pavlíček se spojil s textařem Janem Saharou Hedlem, aby klasickou látku převedli do hudby. Režisérem inscenace je Jiří Pokorný, umělecký šéf Divadla na Zábradlí, který se s Marií Reslovou (dramaturgie) podílel na přípravě scénáře. V muzikálu vystupují např. Kamil Střihavka, Dan Hůlka, Viktor Dyk či Bára Basiková. Roli Doriana Graye dostal David Kraus.

"Bude to hlavně psychedelický rock s groovovými prvky, ale je to pestré. Jde tam o silné nálady, trochu dekadentní. Složení nástrojů je klasika - kytary, synťáky a živé bicí kombinované s počítači, navíc také violoncello," řekl Novinkám Pavlíček. Na otázku, zda se dá hudba z Doriana Graye k něčemu přirovnat, se jen pousmál: "To těžko."

Klasický román dekadentního autora z 19. století Oscara Wilda sleduje životní cestu mladého krasavce Doriana, který je zamilován hlavně sám do sebe a rád se oddává všem možným rozkoším. Dorian Gray je atraktivní látkou, která už byla např. v USA několikrát zhudebněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám