Hlavní obsah

Michal Horák v novém klipu a singlu Je to tak

Právo, jaš, kul

Písničkář Michal Horák je pověstný svým vtipem a hudebními nápady spojenými s novou písní a klipem. Uvolněná novinka s takřka letní náladou dostala název Je to tak a předznamenává Horákův albový debut plánovaný na podzim letošního roku.

Nový klip Michala HorákaVideo: Supraphon

 
Článek

V aktuální písničce se pokusil nastínit myšlenku, že se nemá cenu zabývat maličkostmi, které nelze změnit.

„Vzhledem k mému současnému studijnímu oboru jsem neváhal a oslovil nejšikovnější děti v okolí Hradce Králové, kde jsme točili, a s jejich pomocí tomu dodal patřičnou nadsázku. Zároveň jsem si tím odbyl ročníkovou práci na didaktiku. A protože byla skupina dětí, se kterými jsme pracovali, velice rozličná, zjednodušili jsme jméno našeho featu na mrtě dětí, což nám znělo nejvýstižněji a ještě vtipně,“ komentuje svou novinku Horák, který klip společně s režisérem Martinem Hammerschlagem zasadil do školního prostředí.

Foto: Magdalena Fedorková

Michal Horák se zastavil ve školním prostředí

Ostatně školní jsou i některá z témat a příběhů, jež v písničce jsou. „Snažil jsem se při psaní textu vycházet z běžných životních lapálií, ač tedy zrovna iPhone v Toi Toice je reálná historka jedné mé kamarádky. Ale například takové nevolnosti z přežrání si občas zažil asi každý, každý měl na základce nějakou tu svoji crush z vyšší třídy, anebo upřímně – kdo v jedenácti letech nezatoužil dostat dopis z Bradavic?” říká k tomu Horák.

Foto: Supraphon - Vladimír Šigut

Písničkář Michal Horák se prosazuje čím dál více.

Singl, který vznikl v produkci dua Martin Havlen - Niko Jalauzidis, nebude samozřejmě chybět ani na chystaném albovém debutu. Horák jej vydá letos na podzim po zhruba osmi letech aktivního hraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám