Hlavní obsah

Michael Jackson oznámil comeback

Novinky, Stanislav Dvořák
LONDÝN
Aktualizováno

Někdejší král popu Michael Jackson ohlásil comeback. V londýnské O2 aréně, kde plánuje uskutečnit několik koncertů, ve čtvrtek odpoledne oznámil, že sérii vystoupení začne v červenci. Chtěl by se znovu vrátit na výsluní.

Článek

V O2 Aréně v Londýně se shromáždily stovky fanoušků. Někteří tam čekali hodiny před konferencí a skandovali jméno Michaela Jacksona. I během Jacksonova projevu fanoušci ječeli a Jackson musel svůj projev několikrát přerušit.

Dvacetiletá Laura Charlesová tam kvůli svému idolu čekala už od dopoledne. "Strašně mě bolí nohy a záda, ale stojí to za to," sdělila BBC. "Kamarádi mi říkají, že jsem blázen, je to jen tisková konference, proč prý sem chodím. Protože je to Michael Jackson, to je vše, na čem záleží."    

Během dne se objevily v londýnském metru plakáty, podle nichž by měl zpěvák uspořádat v Londýně v červenci deset koncertů. List The Times napsal, že koncerty by měly začít 8. července a lístky by se měly začít prodávat 13. března.

Strmá kariéra a pád

Michael Jackson zahájil kariéru v roce 1964 jako dítě v rodinné skupině Jackson 5. Ta byla na vrcholu v šedesátých a sedmdesátých letech jako jeden z pokladů slavné stáje Motown. Měli několik velkých hitů (nejznámější jsou asi I Want You Back a ABC), koncem sedmdesátých let už ale bylo evidentní, že hvězdou celé rodiny Jacksonů je nejtalentovanější Michael, který se rozhodl věnovat více sólové kariéře.

:. Skupina Jackson 5 v době největší slávy u firmy Motown

Od roku 1979 začal vydávat velice úspěšná alba s producentem Quincy Jonesem (Off the Wall, Thriller, Bad). Ta zastínila tvorbu Jackson 5 a skupina se i přes pokusy o záchranu začátkem 80. let pomalu rozpadala. Michael Jackson se mezitím stal největší popovou hvězdou světa a prodal desítky miliónů desek.

Od devadesátých let ale jeho kariéra stále více upadala a Jackson přicházel i o majetek, mimo jiné kvůli soudním tahanicím, které souvisely s nikdy neprokázaným sexuálním obtěžováním dětí. Loni ohlašovaný comeback skupiny Jackson 5 zkrachoval. Koncem roku 2008 se objevily v britském tisku neoficiální informace, že Jackson je vážně nemocný a možná dokonce umírá. Ztrácí prý zrak a potřebuje transplantaci plic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám