Hlavní obsah

Metropoli ovládne čtení během Noci literatury a Světa knihy

Právo, PEH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha bude tento týden patřit všem milovníkům knih. Ve čtvrtek totiž začíná jedna z největších literárních akcí roku - mezinárodní knižní veletrh Svět knihy, v jeho předvečer pak pořádají Česká centra už pošesté populární literární happening Noc literatury.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Herec Miroslav Táborský bude předčítat úryvky z děl známých spisovatelů ze všech koutů Evropy.

Článek

Během středeční noci tak budou známé osobnosti předčítat ukázky z nových překladů děl současných evropských autorů, tentokrát na atraktivních místech pražského Smíchova. Vstup je zdarma.

Spojení zajímavých textů, neobvyklých míst a originální prezentace, to je podle pořadatelů jeden z hlavních důvodů, proč by si návštěvníci neměli letošní ročník Noci literatury nechat ujít. Literární happening se bude odehrávat na Smíchově, a to v místech, kam se návštěvníci běžně nedostanou. Ukázky z knih svých oblíbených autorů si tak návštěvníci vyslechnou například v budově pivovaru Staropramenu, hudebním klubu Jazz Dock, jenž kotví přímo na Vltavě, nebo barokním letohrádku Portheimka.

Daniela Kolářová, Bára Hrzánová nebo Vladimír Javorský

Všechny lokality jsou dostupné pěšky ze stanice metra Anděl, zájemci si navíc budou moci do mobilních telefonů stáhnout GPS mapu.

Velký kulturní zážitek kromě neopakovatelné atmosféry nočního Smíchova slibují i prezentované texty a jejich interpreti. Zkušení herci Miroslav Táborský, Daniela Kolářová, Bára Hrzánová nebo Vladimír Javorský budou předčítat úryvky z děl známých spisovatelů ze všech koutů Evropy, mezi nimiž nebudou chybět i dva nositelé Nobelových cen - José Saramago a Maria Vargas Llosa.

Noc literatury probíhá na Smíchově ve středu od 18 do 23 hodin (další info na www.nocliteratury.cz), a komu nebude tento literární maratón stačit, ten může hned druhý den navštívit mezinárodní knižní veletrh Svět knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám