Hlavní obsah

Metronome Festival Prague představí Liama Gallaghera, Kraftwerk i Primal Scream

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek odpoledne odstartuje čtvrtý ročník hudebního Metronome Prague Festivalu. Jeho hvězdami budou první den bývalý zpěvák britské kapely Oasis Liam Gallagher a britská skupina Morcheeba, v sobotu pak německá formace Kraftwerk se svou 3D show a skotská rocková parta Primal Scream.

Foto: Warner Music

Liam Gallagher se chystá do Prahy.

Článek

Festival se bude odehrávat dva dny na pražském Výstavišti v Holešovicích. Vstupenky jsou stále v prodeji, pořadatelé očekávají až dvacet tisíc diváků. Loni jich přišlo osmnáct tisíc.

„Jednání s manažery Liama Gallaghera kvůli účasti na Metronomu trvalo dva roky,“ prozradila Právu dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová. „Na ostrovech má jiné postavení než v Evropě, takže i původní představa o jeho vystoupení v Praze byla ze strany jeho týmu jiná, monstróznější. Nakonec jsme se ale domluvili a jeho set přizpůsobili podmínkám našeho festivalu. Jsem ráda, že pražský koncert bude pro Gallaghera jakousi přípravou na jeho vystoupení na slavném britském festivalu Glastonbury.“

O sobotním vystoupení skupiny Kraftwerk Šubrtová řekla, že to bude poprvé, kdy svou 3D show představí pod širým nebem.

Festival nabídne i jiné zajímavé koncerty. Bude na něm pět scén a další čtyři místa, na nichž poběží nachystaný program. V pátek vystoupí také britská kapela Band of Skulls, ve speciálním koncertu Pražský výběr s hosty, Lenka Dusilová, britský hudebník Danny Howards a další.

Foto: O & DP

Morcheeba

Jako každý rok, i letos nabízí festival unikátní koncert připravený pouze pro tuto příležitost. Tentokrát jde o vystoupení českých zpěvaček, jejichž výběr pokryje několik generací české hudební scény. Jejich set se jmenuje Hlasy svobody a odehraje se na festivalu v sobotu. V ten den vystoupí i britská soulová kapela Jungle, britská zpěvačka Anna Calvi či naši Nylon Jail, Viah, WWW a další.

Ke specifikům Metronome Festivalu Prague patří zaměření na všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy. Dramaturgie dbá na výběr účinkujících, sází na kvalitní program schopný oslovit široké publikum. Protože si akce zakládá i na návštěvnickém komfortu, došlo pro letošní rok k několika změnám, které by ji měly udělat příjemnější.

V areálu se bude platit bezhotovostně, což by mělo divákům nabídnout bezpečné placení, kratší fronty a rychlejší odbavení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám