Hlavní obsah

Metalová Gojira představí v Praze novou desku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Francouzská Gojira je dlouhodobě považovaná za kapelu, která udává vývoj metalu a posouvá ho dál. Složitou hudbu plnou rytmických změn obohatila o psychedelické plochy i o ekologická témata. V pražském Foru vystoupí 25. července se skladbami z loňského alba Fortitude.

Foto: Obscure

Gojira

Článek

Kapela, které začínala s technickým death metalem, na poslední desce, která vyšla pět let po úspěšném albu Magma nominovaném na dvě ceny Grammy, rozvíjí své pojetí. Tvrdé a často se měnící rytmy známé ze straších nahrávek jsou zahaleny v artrockovém hávu, i když ostřejší kovově znějící kytary nechybí. Obavy, že by se Gojira zcela zbavila tvrdosti, se ukázaly jako liché. Sama kapela dávala najevo, že chce hodně stavět na roovu.

Píseň Amazonia byla nominována na cenu Grammy za nejlepší podání metalu, časopis Metal Hammer označil album za nejlepší loňské metalové album a Rolling Stone za třetí nejlepší.

Jestliže Magma bylo velmi osobní album, protože jádro kapely, bubeník Mario Duplantier a jeho bratr, zpívající kytarista Joe se na něm vyrovnávali se smrtí své matky, Fortitude hodně dominují ekologická témata, což je patrné už z písně Amazonia. V Born For One Thing kritizuje konzum.

Gojira přijede do Prahy na vrcholu sil

Kultura

Před Gojirou vystoupí Alien Weaponery a Employed To Serve.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám