Hlavní obsah

Maya představuje písničku Hvězdy. Je inspirovaná Wintonovými dětmi

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osvědčená dvojice Maya, kterou tvoří Nora Grundová a Darek Král, se na konci loňského roku sešla ve studiu All Senses Praha, aby nahrála skladbu Hvězdy. V těchto dnech ji představuje i s videoklipem.

Klip skupiny Maya k písni HvězdyVideo: Universal Music

 
Článek

Památník rozloučení a Sousoší pro dítě sochařky Flory Kentové na pražském Hlavním nádraží se staly námětem pro skladbu Hvězdy a byly také inspirací pro režiséra Dana Pánka. Jeho poetická imprese s Vandou Hybnerovou v hlavní roli skladbu obrazově provází.

„Psát pro Mayu mi začalo chybět. Naše hudba s jedinečným hlasem Nory pro mě byla vždy výjimečná v možnosti psát o tématech mně blízkých. Singl Hvězdy je inspirován tématem Wintonových dětí. Je to skladba o síle vzdoru, o naději a o tom nejpevnějším vztahu, mezi rodičem a dítětem,” vysvětluje námět písně její autor Darek Král.

Režisér Dan Pánek k filmovému zpracování dodává: „Vzpomínám si, jak na mě píseň, její text a melodie hluboce zapůsobily. Jsem rád, že Darek Král přišel kvůli realizaci klipu za mnou, protože mě zachytil v době, kdy pracuji na tématu, které je myšlence skladby o Wintonových dětech blízké. To, že v klipu účinkuje Vanda Hybnerová, je už jen třešinka na dortu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám