Hlavní obsah

Matuš odřekl účast v muzikálu Bídníci

ČTK, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli zdravotním problémům nebude v muzikálu Bídníci účinkovat zpěvák Bohuš Matuš. Který měl ztvárnit Mária. Už několik měsíců ho trápí chronický zánět hlasivek. "Proto jsem se rozhodl upustit od enormního hlasového vytížení a vyléčit všechny zdravotní problémy," sdělil Matuš, který si míní šetřit hlas, protože na podzim bude natáčet druhé album.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Velvyslanec Itálie Pasquale D´Avino navštívil v úterý 5. června Plzeňský kraj.

Článek

Přestože se Matuš vyjádřil, že od muzikálového projektu odstupuje, kontrakt má stále platný. "Smlouvu lze zrušit pouze na základě shody jedné i druhé strany. Protože nám dodnes pan Matuš nepředložil žádný důvod,, který by byl natolik závažný, abychom ho uznali, na smlouvě trváme," dodal František Janeček s tím, že jinak po Matušovi budou vymáhat náhradu škody za reklamní kampaň, což by bylo zhruba kolem 30 miliónů korun.

Než se celá záležitost začala řešit v médiích, nebyl Matuš schopný Františkovi Janečkovi, který Bídníky produkuje, odůvodnit, proč roli, o kterou tolik usiloval, chce najednou odmítnout. "Pan Hefner z agentury Krach, která Matuše zastupuje, nám řekl jenom, že Matušův důvod je velmi závažný," sdělil Právu František Janeček. Nyní mu Matuš poslal lékařskou zprávu, ve které se uvádí: "Pan Bohuš Matuš se od 23.6. léčí pro akutní chronický zánět hlasivek. Doporučuji klid na lůžku, minimálně 10 dnů léčbu antibiotiky, další léčba eventuelně na krčním oddělení."

Muzikál má mít premiéru 16. září.

Reklama

Související témata:

Související články

Bídníci se vracejí po jedenácti letech

Helena Vondráčková, Jiří Korn, Daniel Hůlka, Leona Machálková, Jan Ježek, Pavel Vítek, Magda Malá a další hvězdy se objeví v muzikálu Bídníci (Les Misérables),...

Bídníci v období zkoušek

Zatímco na newyorské Broadwayi se po šestnácti letech úspěšný muzikál Les Misérables se svými diváky v polovině května rozloučil, v Praze, kam po jedenácti...

Výběr článků

Načítám