Hlavní obsah

Massive Attack přivezou na Rock for People nové EP

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průkopníci trip hopu Massive Attack se stanou hlavní hvězdou festivalu Rock for People, který se koná 3. až 5. července v Hradci Králové. Představí tam i nové EP se čtyřmi skladbami.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Massive Attack v pražské Tesla Areně

Článek

Bristolští Massive Attack se proslavili na začátku devadesátých let novátorským zvukem, v němž smíchali vše možné od elektronické taneční hudby přes hip-hop až po jazz. První deska Blue Lines (1991) byla ve své době zjevením, známé jsou také desky Protection a Mezzanine.

Massive Attack už na Rock for People vystupovali v roce 2008. Loni na podzim po pětileté odmlce oznámili evropské turné a slíbili i čerstvý materiál. Na konci ledna pak vydali čtyřskladbové EP Ritual Spirit, na kterém se poprvé od roku 1994 objevil i Tricky.

Ke zvučným zahraničním jménům v programu Rock for People 2016 patří také The Offspring, Bullet for My Valentine, The 1975, Chvrches, Enter Shikari, ANTI-FLAG či Royal Republic.

22. ročník festivalu se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 v hradeckém Festivalparku. Celofestivalový pas je v prodeji do 30. 4. za cenu 1500 Kč. Při zakoupení lístků i na slovenský festival Pohoda získáte výhodnější „kombo vstupenky”.

Reklama

Výběr článků

Načítám