Hlavní obsah

Masakr na koncertu Damageplan, střelec zabil čtyři lidi

– COLUMBUS

Šokující masakr zažili návštěvníci středečního vystoupení metalové skupiny Damageplan v Columbusu v americkém státě Ohio. Krátce po začátku koncertu v deset večer začal muž v dresu místního hokejového týmu Blue Jackets střílet na členy kapely a pak i posluchače. Čtyři zabil a další dva zranil, jednoho velmi těžce, než ho zastřelil policista.

Foto: MZK Brno

Urs Heftrich

Článek

Podle svědků nejprve střílel na kytaristu Darella "Dimebaga" Abbotta, který je podle zpráv televizní stanice NBC mezi mrtvými. Jeden z diváků Calvin Bota uvedl: "Někdo přišel na pódium, ani nevím odkud, jestli z publika, a nejprve vystřelil na kytaristu. Pak vypálil pár dalších střel a ukryl se za pódiem."

Podle dalšího diváka Geralda Caudilla vypálil na kytaristu nejméně čtyřikrát: "Byl jsem u pódia a viděl jsem, jak nějaký chlapík vyběhl ze strany na pódium. Pak jsem slyšel výstřely. Bubeník Vinnie Paul spadl a někdo na něj skočil. Ten chlapík zůstal u pódia a střílel po dalších lidech."

Útok na kapelu

Mluvčí  policie seržant Brent Mull potvrdil, že "střelec mířil na členy kapely". Motiv útoku však neznal, stejně jako totožnost čtyř obětí. Neověřené informace uvádějí, že mrtví jsou dva členové skupiny Damageplan.

Útočníka zabil uniformovaný policejní důstojník, který se pohyboval v blízko sálu a pronikl do něj ze zákulisí. "Kdyby nebyl tak blízko, myslím, se že by to bylo ještě horší," řekl mluvčí a dodal: "Bylo  to chaotický, hrůzná scéna." Na koncertu bylo v době atentátu 550 lidí.

Skupinu Damageplan založil v roce 2002 syn známého skladatel countryových písní Jerryho Abbotta Darrell se svým bratrem bubeníkem Vinnem Paulem. Oba  v 90. letech působili ve známém stylotvorném thrashmetalovém souboru Pantera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám