Hlavní obsah

Marie Rottrová přerušila mlčení a chystá koncert na záchranu kostela

Právo, Aleš Honus

Legenda české pop-music Marie Rottrová sice v minulém roce definitivně ukončila svou koncertní kariéru, její fanoušci však budou mít příští týden opět ojedinělou možnost na vlastní uši a naživo slyšet její nezaměnitelný hlas. Zpěvačka bude hlavní protagonistkou nedělního dobročinného koncertu na podporu kostela v Ostravě-Hrušově. Vystoupí zde pouze v doprovodu klavíru.

Foto: Aleš Honus , Právo

Marie Rottrová

Článek

Půjde o první veřejné vystoupení Marie Rottrové od jejího posledního koncertního turné, které se uskutečnilo loni. „Ten koncert odezpívám jen proto, že jde o hrušovský kostel, ve kterém kdysi můj tatínek hrál na varhany. A doufám, že přijde co nejvíc lidí,“ řekla Právu Marie Rottrová.

Dovnitř se vejde jenom 300 lidí, takže lze očekávat, že vystoupení bude vyprodáno. Vstupenky stojí 490 korun, celý výtěžek bude věnován na záchranu kostela, jenž byl v roce 2010 prohlášen za kulturní památku.

Jeden benefiční koncert na záchranu hrušovského kostela už Rottrová odezpívala, a to před dvěma lety v ostravském hornickém muzeu. Nyní se dobročinné vystoupení uskuteční přímo v kostele. „I když se nám v posledních letech podařilo na záchranu památky získat různé dotace a peníze dárců, stále to ještě nestačí. Jsem proto strašně ráda, že paní Marie souhlasila s uspořádáním dalšího koncertu,“ uvedla Miriam Prokešová ze Společnosti pro památkovou obnovu hrušovského kostela, která se o záchranu kostela, jemuž ještě nedávno hrozila demolice, stará.

Dětský sbor

V první půlhodině benefičního koncertu, který začne v neděli 17. června v 16 hodin, zazpívá dětský pěvecký sbor, pak vystoupí Marie Rottrová. „Zazpívám pouze v doprovodu svého klavíristy. Repertoár pochopitelně přizpůsobím prostředí, ve kterém se bude koncert konat, takže to nebudou rozhodně žádné řachandy, ale spíše klidnější písně,“ řekla Rottrová.

Potvrdila také, že to bude první koncert od jejího posledního turné, které se uskutečnilo koncem minulého roku a na kterém zpěvačka oznámila konec své pěvecké kariéry. „Pokud ještě někdy v budoucnu někde vystoupím, bude to vždy výjimečná záležitost. Slíbila jsem třeba Pavlu Bobkovi, že na podzim na oslavě jeho 75. narozenin zazpívám tři písničky,“ dodala zpěvačka.

Na dotaz Práva dodala, že svého loňského rozhodnutí ukončit svou kariéru dosud ani na chvíli nelitovala. „Moc dobře vím, proč jsem odešla ze scény, bylo to připravované rozhodnutí, takže samozřejmě nelituji,“ dodala Rottrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám