Hlavní obsah

Marhoul točil na Ukrajině. Ve filmu se mají objevit Stellan Skarsgård i Harvey Keitel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér, scenárista a producent Václav Marhoul dokončil první fázi natáčení filmu Nabarvené ptáče, která proběhla převážně na Ukrajině. Drama vzniká podle slavné předlohy Jerzyho Kosińského.

Foto: Jakub Čech

Dětský hrdina Nabarveného ptáčete

Článek

Natáčení probíhalo v drsném prostředí ve vesnici Svalovyči a okolí během března a dubna. U nás pak následovaly třídenní dotáčky obrazů, které se nemohly z mnoha důvodů uskutečnit na Ukrajině, a filmaři proto vyjeli do Brd a také na Slapy.

Další fáze natáčení válečného dramatu o chlapci, který se za války sám protlouká východní Evropou, se odehrají od 5. června na jižním Slovensku a pak v Čechách. Ve slovenské části natáčení se na place poprvé objeví hvězdný Udo Kier, v české části pak polský herec Lech Dyblik.

Ve filmu má hrát také známý Stellan Skarsgård a Harvey Keitel, který si zahrál i v Pulp Fiction. Z českých herců se uplatní Petr Vaněk, Radim Fiala či Jitka Čvančarová a hlavní postavu ztvární dětský herec Petr Kotlár.

Foto: Jakub Čech

Petr Kotlár

Foto: Jakub Čech

Natáčení Nabarveného ptáčete

Foto: Jakub Čech

Natáčení na Ukrajině, vpravo režisér Václav Marhoul

„Jsem opravdu rád, že jsme se z Ukrajiny vrátili s tím, že jsme tam vše postupně natočili podle plánu. Nezastírám, že to nebylo úplně jednoduché. Na našince, ať už chce, nebo nechce, zkrátka doléhá jistá bezútěšnost z celé situace na Ukrajině a opravdu nelehký život místních lidí, kteří vlastně vůbec nevidí žádnou změnu k lepšímu a svoji budoucnost si umějí představit snad jen na měsíc dopředu,“ konstatoval po návratu režisér, scenárista a producent Václav Marhoul.

Marhoul trvá na tom, že film musí být černobílý, ve formátu Cinemascope a na 35mm negativu. Kvůli autenticitě navíc odmítl točit v angličtině, přestože by to bylo z komerčního hlediska výhodnější.

Světová premiéra je naplánovaná na květen 2019, do českých kin by Nabarvené ptáče mělo vstoupit v září 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám