Hlavní obsah

Mandrage vydávají klip k písni o hormonech štěstí

Právo, jaš, kul

Plzeňská skupina Mandrage vydává singl Endorfiny. Má téměř folkovou atmosféru, což je způsobeno i na kapelu poměrně netradičním instrumentálním obsazením. Zaznívá v něm nejen akustická kytara, ale i mandolína či foukací harmonika, tedy nástroje, které Mandrage běžně nepoužívají. K písni vydávají videoklip. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nový klip skupiny MandrageVideo: Universal Music

 
Článek

„Byly pro píseň jako stvořené, tak jsme neváhali,“ komentuje volbu nástrojů klávesista František Bořík. „Harmonika byl nápad našeho producenta Armina. Volal mi zrovna, když jsem se stěhoval, ať všeho nechám, jedu za ním do studia a cestou koupím foukačku. Myslel jsem, že se zbláznil, ale nakonec se ten nápad ukázal být výborným.”

Endorfiny jsou hormony štěstí a dobré nálady a té je na podzim potřeba jako sůl. Píseň svou náladou tak trochu předznamenává i blížící se předvánoční pohodovou atmosféru.

Foto: Čestmír Jíra

Mandrage se loučí. Turné skončilo.

Kapela je na turné, které odstartovala 5. října v Boskovicích. „Baví mě, jak je náš set na koncertech poskládán z různě starých písniček. Když hraju, vybavují se mi různé vzpomínky na nahrávání, stará turné a tak. Je to jak cesta časem,“ popisuje klávesista František Bořík. „Od začátku jsme desku Po půlnoci chtěli postavit víc na kytarách, čemuž odpovídají i koncerty. Jsme hlasitější, energičtější, rockovější,“ dodává kytarista kapely Pepa Bolan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám