Hlavní obsah

Major Zeman poráží Bonda

Novinky, Eva Zajíčková, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bližší tesilový major SNB, než-li ultrasuperagent, řekli si na Primě - a měli pravdu, vyplatilo se to. Seriál Třicet případů majora Zemana, který nejmenší z celoplošných televizí vysílá ve středu po 20. hodině, sleduje totiž víc diváků, než bondovky, které před 21. hodinou začala posílat na obrazovku Nova.

Foto: Dana Ehlová

Bazilika Sainte-Marie-Madeleine de Vézelay.

Článek

Příběh o převaděči, který na hranicích Československa s Německem vraždil důvěřivé emigranty, zaujal 1,8 miliónu lidí a stal se nejsledovanějším pořadem večera. Prima jím získala 42,6 % diváků, kteří v tu dobu sledovali televizi. Legendárního agenta 007, Seana Conneryho, který se objevil na obrazovce Novy 20 minut předtím, než Zeman případ dořešil, si vybralo jen 1,27 miliónu lidí.

O mnoho lépe nedopadl minulý týden ani Pierre Brosnan v bondovce z roku 1997. Film zaujal 1,48 miliónu lidí, zatímco seriál o Zemanovi 1,58 miliónu.

Politicky laděný krimiseriál, kterým kdysi naštval ředitel ČT Jakub Puchalský velkou část české veřejnosti, se právě na Primě pomalu mění v nikoho nepopouzející retro. Prima se o to také usilovně snaží - i svými upoutávkami, ve kterých si zahrává s narážkami na jiné, dobře známé filmové nebo televizní kusy. Slyšeli jsme harmoniku z Tenkrát na západě, viděli jsme digitální časomíru, která nervně probleskává v akčním seriálu 24 hodin na Nově. O nic přece nejde. Nechť se dav baví, třeba se Zemanem.

Nadhled a zábava je sice lepší postoj než cenzura, ovšem když Prima spojila majora s titulní melodií z amerického seriálu Přátelé, nadto se škádlivou otázkou Budou z nás přátelé?, to už bylo trochu moc sladké kafe.

Taky se říkává Navrch med, vespod jed. Jednou by si na to mohli diváci Primy vzpomenout. A kde pak bude jinak poctivě získaný kousek televizního koláče?

Reklama

Výběr článků

Načítám