Hlavní obsah

Majitelé amerických kin mají nejraději Jennifer Lawrenceovou

Právo, Jaroslav Špulák

Na začátku roku 2012 byla dnes třiadvacetiletá americká herečka Jennifer Lawrenceová vyhlášena hvězdou zítřka. Důsledky tehdejší ankety na sebe nenechaly dlouho čekat. Podle majitelů amerických kin se stala finančně nejzajímavější herečkou loňského roku.

Foto: ČTK

Jennifer Lawrenceová je aktuální herecká hvězda.

Článek

Žebříček herců, kteří přinesli americkým majitelům kin nejvíce peněz, vznikl na základě odpovědi asi stovky respondentů. Lawrenceová uspěla díky filmům Hunger Games: Vražedná pomsta a Špinavý trik.

Na druhém místě skončila Sandra Bullocková, jež se loni objevila ve filmech Drsňačky a Gravitace. Třetí je Bradley Cooper (Špinavý trik, Pařba na třetí) a čtvrtý Tom Hanks (Zachraňte pana Bankse, Kapitán Phillips).

Jennifer Lawrenceová začínala svou kariéru v seriálech. Přelomem pro ni byl snímek Do morku kosti (2010), jenž jí přinesl nominace na Oscara i Zlatý globus. Zviditelnila se také ve snímcích X-Men: První třída (2011), Terapie láskou (2012) či Hunger Games (2012).

Za loňský rok už získala titul Bavička roku od agentury Associated Press, časopis Forbes ji označil jako jednu z nejlepších hereček a The New York Times ji zařadil mezi nejvlivnější lidi světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám