Hlavní obsah

Madonna bude točit film s Ewanem McGregorem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Madonna by již letos v létě chtěla začít realizovat film o životě britského krále Edwarda VIII. Hlavní roli v něm ztvární Ewan McGregor.

Článek

Jak uvedl magazín Screen Daily Madonna oznámila záměr svěřit jednu z hlavních rolí australské herečce Abbie Cornishové, kterou si oblíbila poté, co zhlédla nový film režisérky Jane Campionové Bright Star (2009). Madonna bude režisérkou a současně spoluautorkou scénáře chystaného filmu. Jeho děj bude mít dvě hlavní linie.

První bude vyprávět příběh anglického krále Edwarda VIII., který v roce 1936 abdikoval poté, co mu vláda nechtěla povolit vstup do manželského svazku s rozvedenou Američankou Wallis Simpsonovou.

Jeho abdikace byla příčinou největší ústavní krize v dějinách britské monarchie 20. století. Edward VIII. na to konto získal titul vévoda z Windsoru, oženil se s Wallis a odstěhoval se s ní do Francie.

Druhá dějová linie filmu se bude odehrávat kolem dívky Wally Winthropové, která má zdravotní problémy a soupeří s vévodkyní z Windsoru. Právě Winthropovou by měla ve filmu hrát Abbie Cornishová.

Točit se bude v New Yorku, Londýně a Paříži

Film by se měl točit od června v Londýně a okolních místech, některé scény pak v New Yorku a Paříži. Madonna momentálně ještě čeká, zda jí anglická královna Alžběta povolí natáčet i v královských palácích.

Film, jenž má pracovní název W. E., bude po snímku Špína a moudrost (2008) druhým režisérským počinem zpěvačky. Wallis Simpsonovou bude pravděpodobně hrát americká herečka Vera Farmigaová, známá například z filmu Lítám v tom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám