Hlavní obsah

Lucii odradilo počasí

Novinky, Korzo
PRAHA

Strach z lijáku dohnal kapelu Lucie k divácky nepříjemnému rozhodnutí. Ačkoli publikum letní koncerty pod širým nebem miluje, na turné se Symfonickým orchestrem hl. města Prahy FOK se jich skupina předem zřekla. Až na vystoupení v Brně se muzikanti uklidí do pohodlíčka koncertních sálů.

Foto: Vít Pávek

Zámek Nový Hrad v Jimlíně, mezi královskými městy Louny a Žatec, na okraji západní části Českého Středohoří

Článek

Podle kytaristy Tomáše Varteckého se venku se symfonickým orchestrem hrát nedá, v případě průtrže mračen by to byl příliš drahý špás.

"Dal bych sice ruku do ohně za to, že FOK má svoje nástroje pojištěné, ale například já ne," prozradil Vartecký, který se netají tím, že pro kytaristu je hraní se stohlavým symfonickým orchestrem za zády skutečně lahůdkový zážitek.  

Vážnou hudbu nesleduje

"Poprvé to ale byl střet. Když jsem zapojil bedny a zesilovač, došlo mi, jak strašně nahlas a surově hrajeme," konstatoval a zároveň se přiznal, že je na tom, co se klasické hudby týče, hodně špatně.

"Ale když už se ke mně dostane, jsem uchvácen tím, jaké melodie lidi dokázali vymyslet už před stovkami let."  

Skončili se zánětem průdušek

Se psím počasím na koncertech si už Lucie užila svoje. Když loni hráli v Banské Bystrici, bylo pět stupňů nad nulou a na okolních kopcích ležel sníh.

"Se zmrzlými prsty se moc hrát nedalo," poznamenal Vartecký. "Rozpálili jsme se tak, až jsme se zpotili, přitom na nás celou dobu foukal ledový vítr. Ráno se většina členů vzbudila se zánětem průdušek."

Reklama

Související články

Skupina Lucie opět se symfoniky

V úterý v 19.30 hodin vystoupí na společném koncertu ve Smetanově síni Obecního domu v Praze skupina Lucie a Symfonický orchestr hlavního města Prahy...

Lucie vyrazí v červnu na turné s FOK

Rocková skupina Lucie absolvuje v červnu společné turné se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK. Stane se tak u příležitosti vydání loňského alba Lucie...

Lucie zahájila v Ostravě symfonické turné

Unikátní turné skupiny Lucie se Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy FOK začalo v sobotu v Ostravě. Do ČEZ Arény přišly čtyři tisíce lidí a čekala...

Výběr článků

Načítám