Hlavní obsah

Skupina Lucie opět se symfoniky

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V úterý v 19.30 hodin vystoupí na společném koncertu ve Smetanově síni Obecního domu v Praze skupina Lucie a Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK se sborem Bambini di Praga. Během večera zazní 15 písní z repertoáru Lucie, které pro společné provedení zaranžoval skladatel Martin Kumžák. Koncert bude dirigovat Jan Chalupecký.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Zrcadlovým sálem se oonese bohatý repertoár složený z francouzských skladeb a speciálně aranžovaných českých hornických písní

Článek

"Chtěli jsme, aby konečná partitura byla prokomponovaná, aby oba objekty měly při koncertu rovnocennou roli," řekl Petr Polívka, ředitel symfonického orchestru.

"Chtěli jsme, aby konečná partitura byla prokomponovaná, aby oba objekty měly při koncertu rovnocennou roli," řekl Petr Polívka, ředitel symfonického orchestru.Skladatel Martin Kumžák vysvětlil: "Orchestr je jediný subjekt, který se k Lucii přidává. Orchestrace je dělaná pro něj, není to písnička s vatou. Orchestr bude nedílnou součástí písně."

Skupina Lucie i sedmašedesátičlenný FOK zkoušely na koncert odděleně, teprve několik hodin před samotnou premiérou se spojily. David Koller řekl: "Vycházeli jsme ze zkušeností z koncertu Lucie v opeře, který se konal na konci roku 2002. Šlo nám o to, aby byly oba subjekty na pódiu souměřitelné. Pokud jde o výběr skladeb, tipovali jsme v kapele, které by byli dobré."

Úterním koncertem spolupráce obou těles nekončí. Na přelomu května a června chtějí vyrazit na společné turné, jež by mělo mít zastávky v Praze, Ostravě, Brně, Českých Budějovicích, Plzni a Hradci králové. Poté je chtějí prodloužil vystoupeními ve slovenských městech Košice, Banská Bystrica a Bratislava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám