Hlavní obsah

Loni nejvíce vydělala Taylor Swiftová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakt, že se americká zpěvačka Taylor Swiftová umístila na prvním místě v žebříčku magazínu Billboard nejlépe vydělávajících hudebníků v roce 2020, nepřekvapí. Další výsledky z pandemií poznamenaného roku ale přinesly mnohá překvapení.

Foto: ČTK

Taylor Swiftová

Článek

„Byl to rok s malým počtem turné, což způsobilo, že mnoho rockových a countryových hvězd přenechalo svá místa v žebříčku umělcům se silnými streamovacími a fyzickými prodejními pozicemi. Řada z nich jsou hiphopoví umělci,“ napsal Ed Christman z Billboard Magazine. V první desítce jsou čtyři rapeři.

Výsledky také prozrazují, že došlo k výraznému poklesu zisků. I Taylor Swiftová, která vydělává prodejem a hraním svých desek v médiích, pocítila malý počet koncertů. V roce 2018 například vydělala 99,6 milionu dolarů. Loni to bylo jen 23,8 milionu dolarů za první místo. Z toho 10,6 milionu dolarů přinesl streaming, 10 milionů honoráře a 3,2 milionu dolarů licenční poplatky.

Druhý v žebříčku je americký raper a zpěvák Post Malone. Je jedním z mála hudebníků, kterým se podařilo vyrazit na turné před pandemií, což mu vydělalo 12,4 milionu dolarů. K tomu přidal 8,1 milionu dolarů ze streamování, 712,5 tisíce dolarů za honoráře a dva miliony za licenční poplatky. Celkově vydělal 23,2 milionu dolarů.

Třetí pozice patří kanadské zpěvačce Celine Dionové, která si na konto připsala 17,5 milionu dolarů. Čtvrtá je americká kapela Eagles s 16,3 milionu dolarů a pátá americká zpěvačka Billie Eilish se 14,7 milionu dolarů. Další pozice patří Drakeovi, Queen, Beatles, YoungBoyi Never Broke Againovi a Lilu Babymu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám