Hlavní obsah

Loď Tajemství bratří Formanových se odrazí Ode dna

Právo, rh
Praha

Na lodi Tajemství Divadla bratří Formanů, která momentálně kotví v náplavce Vltavy v Praze mezi Výtoní a Palackého náměstím, vzniká po deseti letech opět původní projekt určený pro tento netradiční prostor.

Článek

Inscenaci nazvanou Ode dna připravilo Divadlo DNO a premiéru bude mít 20. srpna s reprízou 21. srpna. Dále se bude hrát až od 20. září.

„Zveme diváky na neuvěřitelnou plavbu čtyř sourozenců na voru uprostřed rozbouřených vod světa po potopě. Čeká je obraz postapokalyptického snu o naději, vlnách a hlubinách mořských, komedie, tragédie, písně, skeče, slaná voda a křik racků,“ slibuje produkční Klára Mišunová.

Inscenaci bude doprovázet kapela DVA. V režii Jakuba Šmída se na palubě představí Jiří Kniha, Marie Jansová, Irena Kristeková a Vítek Maštalíř.

Reklama

Související témata:

Související články

Divadlo na vodě s bratry Mašíny

Pohřeb Milana Paumera stal se nechtěnou kulisou nejnovější inscenace Mašíni cestou samurajů Divadla na vodě na Baťově kanálu od Otrokovic po Skalicu. Scénář...

V Salcburku uvedli operu Dionýsos

Salcburský festival, který trvá už 90 let, věnuje každoročně jeden programový blok tvorbě významného žijícího soudobého skladatele. Letos je to německý autor...

Výběr článků

Načítám