Hlavní obsah

Living Colour předvedou v Brně a v Praze heavy-funk rock

Novinky, Stanislav Dvořák

Do České republiky se vrací newyorská skupina Living Colour, která na konci 80. let oživila stagnující svět tvrdého rocku funkovými vlivy. Zastaví se 17. října v Brně (Hala Vodova) a 18. října v Praze (Meet Factory).

Článek

V osmdesátých letech se Living Colour pustili do hudební fúze, která se zpočátku v médiích těžko prosazovala. Sklupinu si ale oblíbil zpěvák Mick Jagger a pomohl jim jako producent s první demo nahrávkou. Roku 1988 pak vyšel i díky Jaggerovi u firmy Epic debut nazvaný Vivid, který si získal široké uznání.

Od té doby vydali Living Colour, které tvoří baskytarista Doug Wimbish, zpěvák Corey Glover, bubeník a perkusionista Will Calhoun a kytarista Vernon Reid, řadu alb a prodali jich milióny kopií po celém světě.

V druhé polovině devadesátých let se rozpadli a Calhoun s Wimbishem založili skupinu Jungle Funk, která je v Česku také dobře známá. Po této epizodě se v roce 2001 opět spojili a vyjeli na nové turné. Předloni vydali výběrovku Everything is Possible: The very best of Living Colour a také své první DVD On Stage @ World Cafe Live.

Jako předkapelu si v ČR vybrali velmi zajímavou brněnskou formaci Gulo čar, která vychází z amerických praotců funky a soulu (Jamese Browna, Stevieho Wondera apod.) a přidává i umírněně rockové vlivy.

Poslechněte si Gulo čar zde

Poslechněte si Living Colour zde

Vstupenky na koncerty jsou k dostání ve všech obvyklých předprodejích a v sítích Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám