Hlavní obsah

Lístky na první koncert Lynyrd Skynyrd v ČR jdou do prodeje

Novinky, Stanislav Dvořák

Legenda jižanského rocku zahraje v Plzni 1. května 2015. Skupina, která s mnoha pauzami existuje půlstoletí, u nás nikdy nehrála a patří k nejvýznamnějším rockovým kapelám všech dob.

Foto: Profimedia.cz

Lynyrd Skynyrd

Článek

Koncert souvisí s projektem Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a odstartuje program Slavností svobody u příležitosti 70. výročí osvobození města Plzeň americkou armádou, jichž se zúčastní i američtí veteráni z 2. světové války. Koná se v areálu ploché dráhy v Plzni (Univerzitní 15).

Areál poslouží nejen megakoncertu, prostor zbývá i na výstavu historických amerických jeepů, které před 70 lety přijely do Plzně. Areál je v těsné blízkosti Borského parku, kde po celý den bude probíhat prezentace a program Slavnosti svobody. Předkapela Žlutý Pes začne hrát v 19.30 a Lynyrd Skynyrd mají nastoupit ve 21.00.

Po letecké tragédii se obnovili 

Skupina začínala kolem roku 1966 pod názvem The Pretty Ones ve floridském Jacksonvillu. Na názvu Lynyrd Skynyrd, který naráží na jméno neoblíbeného učitele, se ustálili až po roce 1969. Bohužel dnes už je ve skupině jen málo starých členů, mnoho jich zemřelo při pádu letadla v roce 1977. Hlavním zpěvákem se stal Johnny Van Zant, mladší bratr Ronnieho Vana Zanta.

Hymnou skupiny je dodnes hit Sweet Home Alabama, podařené jsou také skladby jako Free Bird s legendárním kytarovým sólem nebo Tuesday's Gone, Gimme Three Steps, Simple Man, The Ballad of Curtis Loew, The Needle And The Spoon a Call Me The Breeze. Lynyrd Skynyrd prodali milióny desek a mají řadu ocenění od kritiky. V roce 2006 vstoupili do americké Rock´n´rollové síně slávy.

Vstupenky v cenách od 490 korun jsou v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro, Ticketart, Eventim, Plzeňská vstupenka a na webu www.mastersofrock.cz.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám