Hlavní obsah

Liška a Krobot řídí autobus na Vieweghově zájezdu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dubnu přijde do našich kin film Účastníci zájezdu natočený podle předlohy Michala Viewegha. Dva čerství nositelé Českého lva (Pavel Liška a Miroslav Krobot) v něm ztvárnili řidiče autobusu.

Článek

Vieweghovi Účastníci zájezdu jsou docela podařeným satirickým románem o lidech na dovolené, okořeněným několika erotickými motivy. Látky, která vybízí ke zfilmování, se ujal režisér Jiří Vejdělek.

I když měl Miroslav Krobot původně hrát úplně jinou roli, nakonec se ukázalo, že s Pavlem Liškou tvoří za volantem autobusu jako Karel starší a Karel mladší ideální dvojici. Jejich věčné hádky s cestujícími o kávové podšálky prý přímo jiskří humorem.

"Dokonce jsem autobus asi dva kilometry řídil a jsem na to patřičně hrdý," říká Miroslav Krobot. "Samozřejmě jsem jel po uzavřené vedlejší silnici, ale předstírali jsme, že se řítím po dálnici, která byla vidět okýnkem," dodává Krobot, který si tak po Příbězích obyčejného šílenství připsal do filmografie další úlohu.

Deset natáčeních dní v autobuse popisuje režisér filmu Jiří Vejdělek: "Sedačky obsazeny herci, třicet členů štábu přimáčknutých i s kamerou na předním skle, mikrofonista schovaný v přihrádce na oblečení, zvukař s aparaturou po celou cestu v záchodové kabince, skriptka schovaná v mrazícím boxu a já vše "citlivě a jemně" režíruju ze zavazadlového prostoru." Premiéra Účastníků zájezdu je plánována na 20. dubna 2006. 

Reklama

Výběr článků

Načítám