Hlavní obsah

Lídu Baarovou bude hrát Tatiana Pauhofová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roli prvorepublikové herečky Lídy Baarové ve stejnojmenném filmu získala Tatiana Pauhofová. Rakouský herec Karl Markovics má hrát nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse a herce Gustava Frölicha ztvární Gedeon Burkhard. V dalších rolích se objeví Klára Issová nebo Martin Huba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tatiana Pauhofová

Článek

Slovenská herečka Tatiana Pauhofová byla nominována na Českého lva za roli Dagmar Burešové ve filmu Hořící keř. Mohli jste ji vidět také ve filmech Tři sezóny v pekle, Román pro muže a Konfident či ve skvělém seriálu Terapie.

Karl Markovics se proslavil rolí Salomona Sorowitsche ve válečném filmu Ďáblova dílna, který získal Oscara pro nejlepší cizojazyčný film. Gedeon Burkhard je znám ze seriálu Inspektor Rex a objevil se i v Hanebných panchartech Quentina Tarantina.

„Jsem rád, že po čtrnácti letech příprav, přepisování scénáře a hledání partnerů jsme se scenáristou Ivanem Hubačem našli silného producenta, který je ochoten do tohoto kontroverzního filmového projektu vstoupit. Nebude se jednat o životopisný film o Lídě Baarové, ale jen o nejzásadnější úsek jejího života, který ovlivnil jak její kariéru, tak osud její rodiny. Její podlehnutí moci, slávě a úspěchu bylo velice kontroverzní a rozporuplné. Ta hranice mezi hvězdnou slávou a životním peklem je velice tenká,“ konstatuje režisér chystaného snímku Filip Renč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Filip Renč

O projekt je zájem v zahraničí. „Enormní zájem o náš film potvrdily filmové společnosti z Velké Británie a Spojených států. Například producent Monty Pythonů Kent Walwin si přečetl scénář a okamžitě od nás chtěl odkoupit všechna práva, což jsme samozřejmě odmítli. Velkých pochval a zájmu jsme se dočkali také od lidí z americké společnosti Initial Entertainment Group Grahama Kinga. King stojí například za filmy, jako jsou Skrytá identita, Cizinec nebo Argo,“ popsal producent filmu Peter Kovarčík.

Foto: Big Bang Media

Karl Markovics

„Všechny zkrátka ten neuvěřitelný příběh herečky Lídy Baarové fascinuje, navíc je okouzlil i název, který jsme zvolili pro mezinárodní distribuci, který je Devil’s Mistress neboli Ďáblova milenka. Jasně se ukazuje, že je to story, která dokáže přitáhnout lidi po celém světě,“ dodal.

Producent filmu Kovarčík se pak vyjádřil i k tématu finanční podpory, kterou snímek získal od Fondu kinematografie: „Doufám, že nyní už všichni vidí, že Lída Baarová je mezinárodní filmový projekt, který nemá v historii tuzemské kinematografie obdoby. Ten film udělá České republice neuvěřitelnou reklamu a jsem přesvědčen, že je naprosto zřejmé, že si plně zaslouží finanční podporu, kterou mu Fond kinematografie poskytl. Díky rozhodnutí Fondu totiž může vzniknout snímek, který má světové ambice. A to je něco, co česká filmová tvorba strašně potřebuje a co tu zoufale chybí.“

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám