Hlavní obsah

Legendárnímu komikovi Cosbymu zrušili pořad, je obviněný ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká televize NBC zrušila natáčení nového seriálu se známým komikem Billem Cosbym. Důvodem je nové obvinění ze znásilnění, ze kterého ho nařkla moderátorka Janice Dickinsonová. Sedmasedmdesátiletého herce v poslední době z tohoto činu obvinilo už několik žen. Cosby to odmítá.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Herec Bill Cosby na archivním snímku

Článek

Dickinsonová v úterý místního času uvedla v televizním rozhovoru, že ji Cosby znásilnil v roce 1982. Informaci prý chtěla zveřejnit už ve své autobiografii vydané v roce 2002, na radu svého právního zástupce prý ale příslušné pasáže nakonec vyškrtla.

Už dříve komika obvinila jiná žena, herečka Barbara Bowmanová, z údajného znásilnění v roce 1985, kdy jí bylo teprve 17. Prý se tehdy styděla celý incident zveřejnit, odhodlala se k tomu až nyní, kdy s podobným příběhem vystoupily i jiné ženy.

Internetová televize Netflix v úterý oznámila, že posouvá start nového pořadu s názvem Bill Cosby 77. Původně se měl vysílat od 28. listopadu.

Cosby začal svou filmovou kariéru hraním v komediálních klubech. V 60. letech přišla role v televizním seriálu I Spy (Já špion). O dvě desetiletí později herec produkoval a v letech 1984 až 1992 si zahrál v The Cosby Show, jednom z nejpopulárnějších amerických televizních sitcomů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám