Hlavní obsah

Leftöver Crack nabízejí nápaditý politický punk

PRAHA

V pražském klubu 007 na Strahově vystoupí americké skupina Leftöver Crack, která spojuje punk se ska, metalem, noisem i politickým hard corem. Skupina je považována za jednu z nejzajímavějších na současné punkové scéně, což dokládá i skutečnost, že jejich druhé album Fuck The World Trade produkoval Sleve Albini.

Článek

I když kořeny Leftöver Crack sahají až do počátku devadesátých let,  teprve na konci dekády se složení souboru stabilizovalo a objevily se první nahrávky na kompilačních albech i na singlech. V roce 2001 vyšlo jejich první album Mediocre Generica.

Průlom představovala o dva roky později druhá deska, jak již plyne z názvu, velmi politické album Fuck The World Trade, které produkoval Steve Albini, jenž se specializuje spíše na kapely přinášející extrémní kytarový noise než na punk. Leftöver Crack však nenabízejí jen ostré texty, ale také velmi osobitou a výbušnou směs stylů, kdy punkový rytmus oživují prvky ska i folku.

O tom, že kapela se staví proti bushovské Americe, svědčí i to, že desku vydala firma Alternative Tentacles vedená Jello Biafrou z Dead Kennedys. Ten jako host zpívá i na poslední nahrávce souboru, na společné desce Leftöver Crack s britskými Citizen Fish, která nese název Deadline. Dalším hostem skupiny je na ní jiný představitel amerického politického punku, Dave Dictor z MDC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám