Hlavní obsah

Lady Gaga odvrhla elektro-pop. S Tonym Bennettem chystá jazzové album

Novinky, Stanislav Dvořák

Obrat, který budou teenageři těžko „vydýchávat“, přichystala hvězda elektronického komerčního popu Lady Gaga. Se stařičkým zpěvákem Tonym Bennettem a big bandem z éry swingu prý natočí album, které od ní čekal málokdo.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Článek

Lady Gaga už jednou s Tonym Bennettem zpívala, šlo však jen o nárazovou spolupráci, když natáčeli notoricky známou skladbu The Lady is a Tramp pro Bennettovo album duetů Duets II. Tentokrát už nejde o maličkost či kuriozitu, ale o plnohodnotné album, jehož cílová skupina je ovšem nejasná.

Bennett řekl magazínu Rolling Stone, že mu Gaga zavolala z Nového Zélandu a řekla, že s ním chce dělat jazzové album. Šestaosmdesátiletý veterán odpověděl: „Máš ho mít“.

Netušíte, jak je fenomenální...

"Uděláme jazzové album s velkým swingovým bandem Marion Evans a těším se, protože hodně lidí netuší, jak je (Gaga) fenomenální jazzová zpěvačka.“

Co přesně na albu bude, nechce Bennett prozradit, půjde prý o dílo jednoho starého skladatele. "Nemůžu ho jmenovat, protože nechci, aby to udělal někdo dříve než my. Jde o skvělého skladatele, který je velmi nedoceněný, slavný, ale ne tak slavný jako Gershwin nebo Porter. Ale udělal tolik hitů jako kdokoliv z nich, takže natočíme velkou swingující desku,“ slibuje Bennett.

Zatím se neví, zda spolu tato neuvěřitelná dvojice pojede na turné. „Uvidíme, co se stane. Je to dobrá přítelkyně a respektuju, že je tak kreativní, že se mění den ze dne, má tolik nápadů, které se derou ven. Nikdy se nezastaví, říkám ji hudební Picasso,“ dodal zpěvák.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám