Hlavní obsah

Lady Gaga a další Geniální přítelkyně v Benátkách

Právo, Iva Přivřelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěžní sekce benátského festivalu letos díky přítomnosti velkých režisérských jmen vzbudila pozornost, největší hvězdy nicméně přijely mimo soutěž. Třetí remake love story Zrodila se hvězda doprovodili oba hlavní herci, Lady Gaga a Bradley Cooper.

Foto: ČTK/AP

Bradley Cooper a Lady Gaga v Benátkách.

Článek

Melodrama samotné nevybočuje ze svého žánru. Lady Gaga, proslavená zpěvem, v něm ovšem přesvědčí jako herečka, Cooper, jenž film také režíroval, zase překvapí jako schopný zpěvák.

„Vždycky jsem chtěla být herečka. A Bradley věřil, že to zvládnu,” rozplývala se na tiskové konferenci Lady Gaga. Důvěra blízkého člověka patří k tématům příběhu o vztahu slavného zpěváka a talentované dívky, z níž se nakonec stane hvězda ještě větší.

„Já začala zpívat v devatenácti a od začátku jsem si věřila, i když producenti nejdřív chtěli mé písně dát hezčím zpěvačkám. Má postava Ally tuhle sebedůvěru nemá, dokud nepotká Jacka,” popisovala Lady Gaga.

Na roli ji nejvíc děsila její zranitelnost. „Bradley mě hned první den odlíčil a hrát bez make-upu bylo zvláštní. Ale i osvobozující,” svěřila se zpěvačka proslulá svými okázalými kostýmy. Snímek Zrodila se hvězda přijde do českých kin 4. října.

V listopadu uvede HBO další očekávané dílo představené v Benátkách, italskou minisérii Geniální přítelkyně. Novinka sleduje děj první knihy z populární tetralogie Eleny Ferrante.

Italská spisovatelka zůstává záhadnou osobou, kterou nikdo neviděl, přesto spolupracovala po mailu na scénáři a byla prý velmi vstřícná. Sama také navrhla, aby se režie chopil Saverio Costanzo. „Doufám, že čtenář nebude obě díla porovnávat a najde v seriálu to, co našel v knize,” uvedl režisér.

Jeho na románech zaujala vnitřní soudržnost a důraz na důležitost vzdělání pro duševní růst člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám