Hlavní obsah

Ladův Ponocný se na internetu vydražil za 1,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obraz Josefa Lady Ponocný prošel v krátké době znovu aukcí a učinil nový autorský rekord. Zatímco 24. listopadu se v Dorotheu prodal za 1,2 miliónu korun bez aukční přirážky, v noci na čtvrtek se v internetové dražbě společnosti Galerie Národní 25 prodal za vyvolávací cenu 1,5 miliónu korun.

Foto: Aukční síň Galerie Národní 25

Ladův obraz Ponocný

Článek

Do internetové aukce dal obraz přímo majitel aukční síně, který jej v Dorotheu koupil. Řekl, že chtěl, aby se dílo brzy dostalo znovu na trh, neboť jedině tak se Ladovo dílo, podle něj nedoceněné, bude dále zhodnocovat. V internetové aukci měl o Ladův kvaš na papíře zájem jediný uchazeč, který svůj příhoz učinil v úterý ve 22:33. Kolik přesně kupec zaplatí za dílo, není zřejmé, majitel galerie řekl, že obvyklá přirážka činí u této aukční síně 20 procent, ale může být ještě předmětem jednání.

V nabídce internetové aukce je ještě další Ladovo dílo, litografie s názvem Vánoce - Štědrý den s vyvolávací cenou 16 500 korun. Dražit ji lze ještě do čtvrtečního večera. Stejně dlouho budou v nabídce ještě například olej Joži Uprky Dívka v kroji nabízený za 165 000 korun nebo Bláhová Psyché Maxmiliana Pirnera s vyvolávací cenou 350 000 korun. V dražbě je také několik drobnějších plastik a reliéfů Olbrama Zoubka vyvolávaných za řádově tisíce korun, o které je velký zájem. Dnes se některé prodaly s několikanásobným nárůstem ceny, další jsou ještě v nabídce.

Foto: Dotorheum

Ladův obraz Ponocný

Ladova díla provedená technikou kvaše na kartonu se za cenu blížící se miliónu (bez aukční provize) letos prodala několikrát. Ponocný byl prodán už na konci listopadu. [celá zpráva]

Dále byl 2. prosince vydražen v aukci Galerie Kodl obraz s názvem Zimní radovánky za 900 000 korun. Třetí místo v ladovském žebříčku má jeho dílo nazvané Hon na vsi vydražené v roce 2006 za 870 000 korun. Letos na jaře se za 850 000 korun bez aukční přirážky prodal obraz s názvem Mikuláš, anděl a čert a za 750 000 obraz Zlenice v zimě.

Reklama

Související články

Ladův obraz se prodal za milión korun

Obraz Josefa Lady Mikuláš, čert a anděl z roku 1944 se na sobotní aukci společnosti Dorotheum prodal za 850 000 korun. Více než dvakrát tak dílo překročilo...

Výběr článků

Načítám