Hlavní obsah

La La Land má čtrnáct nominací na Oscara

Právo, ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Oscar za rok 2016 získal romantický muzikál La La Land, který před dvěma týdny ovládl i letošní ceny Zlatý glóbus. Snímek mladého režiséra Damiena Chazela se o Oscary utká ve čtrnácti kategoriích. Nominace byly oznámeny v Los Angeles.

Foto: Freeman Entertainment

Ryan Gosling a Emma Stoneová ve filmu La La Land, který má nejvíce oscarových nominací.

Článek

Počtem nominací La La Land dotáhl historický rekord velkofilmu Titanic z roku 1997 a snímku Vše o Evě z roku 1950.

Nominace na Oscara za nejlepší film dále získali Příchozí, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Skrytá čísla, Lion, Moonlight či Místo u moře.

Foto: Bioscop

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Na Oscara pro nejlepší herečku byly nominovány Isabelle Huppertová (Elle), Ruth Neggaová (Loving), Natalie Portmanová (Jackei), Emma Stoneová (La La Land) a Meryl Streepová (Božská Florence).

Foto: Bioscop

Božská Florence Meryl Streepová a Hugh Grant

Na cenu Oscar pro nejlepšího herce v hlavní roli pak Casey Affleck (Místo u moře), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Tohle je náš svět) a Denzel Washington (Fences).

V oscarovém klání o nejlepšího režiséra se utkají Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle (La La Land), Barry Jenkins (Moonlight), Kenneth Lonergan (Místo u moře) a Denis Villeneuve (Příchozí).

Foto: Falcon

Amy Adamsová (Příchozí)

O Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek budou usilovat A Man Called Ove, Land Of Mine, The Salesman, Tanna a Toni Erdmann.

Předání Oscarů pak proběhne 26. února v Los Angeles.

Reklama

Výběr článků

Načítám