Hlavní obsah

Kytaristovi Shepherdovi zrušili nominaci na cenu, měl na autě konfederační vlajku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý bluesrockový kytarista Kenny Wayne Shepherd, držitel několika hudebních cen, byl vyloučen z letošních Blues Music Awards. Důvod - měl na autě, kterým už roky nejezdí, vlajku konfederace, která nyní může být považována za projev rasismu. Stejnou vlajku mají na motorkách, autech nebo bundách tisíce lidí.

Foto: Profimedia.cz

Kenny Wayne Shepherd

Článek

Několik prominentních osobností z hudební branže naznačilo, že se budou od cen distancovat kvůli Shepherdově nominaci. Dcera Muddyho Waterse Mercy Morganfieldová uvedla, že odstoupí ze správní rady nadace, která ceny uděluje, a nominovaný hudebník Kim Wilson na protest požádal o zrušení své nominace.

Shepherd uvedl, že auto s vlajkou dal pryč už před lety, když mu bylo sděleno, že je urážlivé. A už se za to i omluvil. Autem nevyjadřoval žádné rasistické postoje. Už dříve vysvětlil, že měl rád seriál Dukes of Hazzard, ve kterém se takové auto vyskytovalo. Proto si postavil přesnou repliku starého Dodge Charger s vlajkou.

Foto: Profimedia.cz

Ikonické původní auto ze seriálu Dukes of Hazzard

„To auto bylo postaveno před 17 lety jako replika a pocta ikonickému vozu z televizní série The Dukes of Hazzard. Ten seriál CBS byl ve své éře jeden z nejoceňovanějších a nejpopulárnějších. Stejně jako miliony dalších lidí jsem se na něj díval každý týden,“ vysvětlil Shepherd.

„Už před lety jsem to auto dal uskladnit nastálo a před časem jsem rozhodl permanentně zakrýt tu vlajku, protože byla proti mým hodnotám a uráží afroamerickou komunitu, která stvořila hudbu, kterou miluju. Omlouvám se komukoliv, komu jsem tím neúmyslně ublížil.“

Reklama

Výběr článků

Načítám